.

Beszámolók németországi kalandos, meglepő, humoros, komoly (na ilyen se nagyon lesz:) élményeimről! Eztán pedig már Magyarországról. Komoly élményeim lehet hogy akadnak már, ezzel mégsem akarom elárasztani majd a blogot. Just take it easy, man!:)

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2007.03.26. 17:24 balazsmehes

Najsvánstejn

Ha szombat, akkor városnézés. Most annyi különbség volt, hogy vasárnap mentünk.

4en keltünk útra, az üveghegyen túlra, ahol a kurta farkú malac túr, és ahol még a kerítés is kolbászból van – vagy ez már nem szokott a mesékben szerepelni?:)

Szóval: a cél Schwangau volt, Neuschwanstein vára, Bajorországban. Megérkezve leparkoltunk a hegy aljánál, melyen a kastély elterül. Eztán megvettük a jegyeket, tettünk egy kis sétát a környéken, többek közt az Alpsee partján is. 14:40 körül felbattyogtunk a várhoz, nekem ekkorra szólt a jegyem. Ekkor derült ki, hogy nem mindenkinek: bár együtt vásároltuk a belépőket, ketten közülünk 14:40-kor, a többiek viszont csak 15:50-kor nyerhettek bebocsátást. Sebaj, legalább volt időnk az ajándékboltban nézelődni. Meg páncélos pojácának beöltözni:D

Eztán a közelben lévő Marienbrückéhez (Mária-híd) mentünk. A környék pompás volt, lenyűgöző, magával ragadó, elbűvölően szép, szavakat se lehet rá találni, mennyire csodálatosan letaglózóan gyönyörű látványban volt részünk. Huhh, (feleslegesen) hosszú mondat végére értek, hölgyeim és uraim:D

Egy szorgalmas kolléga már írt egyet s mást erről a gyönyörű kastélyról, itt elolvasgathatjátok.


Úton odafele

Megérkezve
Címeres-franciás-németes
Alpsee-s
Lovas. Mi gyalog mentünk fel.
Látjátok, nem hazudok:)
A kastély
Ööö, igen. Páncélos trubadúr-lovagok. Semmi kétség.
Marienbrücke, távolról.
Életveszélyeses. Gyalogutas. Csak nyáronosas.
Együtteses, a hídon állva.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://fritzland.blog.hu/api/trackback/id/tr4853057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása