.

Beszámolók németországi kalandos, meglepő, humoros, komoly (na ilyen se nagyon lesz:) élményeimről! Eztán pedig már Magyarországról. Komoly élményeim lehet hogy akadnak már, ezzel mégsem akarom elárasztani majd a blogot. Just take it easy, man!:)

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2007.05.18. 07:29 balazsmehes

Blutritt - előeste

No, egy kis ismertető Weingarten város weboldaláról:

"A Blutritt („Vérlovaglás”) mint minden évben, a Krisztus mennybemenetele utáni pénteken kerül megrendezésre. Lobogók díszitik az utcákat, és emberek ezrei várnak egy nagyon különleges eseményre, a Blutrittre. Egy pompás lovas körmenet keretében tisztelik meg évről évre a Szent Vér ereklyét.

A felvonulás a felsősváb katolikusok hitének megvallása, akik ünnepnappá teszik ezt a napot lovaikkal, lovasaikkal, zenekaraikkal, plébánosaikkal és ministránsaikkal, akik azért jönnek Weingartenbe, hogy Jézus szent vérének áldását kérjék házaikra és földjeikre. Több mint 3000 ló, pompás szerszámokban, valamint frakkos, cilinderes lovasaik teszik egyedülálóvá a Blutrittet Európában.

Az ünnepség már előző este megkezdődik, amikor is zarándokok ezrei a bazilikában tartott mise után fáklyás felvonulás keretében imádkozva és énekelve a kivilágított városon keresztül a kereszthegyhez vonulnak."

Mi is végismentünk,  nem volt hosszú. Képek==>

Az egész városban hangszórók voltak, a kereszthegyi misét lehet hallani. Szóval ez már hazafele menet, a legvégén készült az estének.



Meg ez is.
Esős az idő mostanában.
A bazilika előtti lépcsőn indul a menet, lefelé halad a tömeg.
Kivilágított városháza, csak most, csak itt, csak a Bluttrittkor.
A lépcső aljánál.
Kereszthegy, végállomás (Kreuzberg)

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://fritzland.blog.hu/api/trackback/id/tr6578702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása