.

Beszámolók németországi kalandos, meglepő, humoros, komoly (na ilyen se nagyon lesz:) élményeimről! Eztán pedig már Magyarországról. Komoly élményeim lehet hogy akadnak már, ezzel mégsem akarom elárasztani majd a blogot. Just take it easy, man!:)

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2007.06.19. 03:05 balazsmehes

Berlin - fő nap

A bejegyzés címe már régóta itt volt, csak lusta voltam frissíteni :)
Ez a Berlin is már jó rég volt, bár a képek segítenek:p

Szóval a második napon végigfutottunk Berlinen. Jó sok mindent sikerült belesűríteni ebbe a napba: a híres Múzeum-szigeten (Museumsinsel) meglátogattuk a Pergamonmuseumot. Az "Unter den Linden", kvázi főutcán sétálgatva láttuk az Állami Operát (Staatsoper). Megnéztük a Checkpoint Charlie-t, ahol drága és barátságtalan árusokba botlottunk.
Kb. 35 €-ért árultak mindenféle KGB-s zsebórákat, sapkákat, komolyabb dolgokat meg tényleg horror pénzért. Szóval amikor Miguel haverommal mondtuk, hogy 25 €-ért megveszünk két zsebórát, elhajtottak minket, mint két tudatlan magzatot. Amúgy lehetett még venni képeslapokat, egy kis darab volt bennük a falból egy műanyag kapszulában, ráragasztva. Biztos csak a magyarországi mentalitás miatt gyanakszom olyanokra, hogy egy berlini panel külsejéről hántották le a "falnak valót"...:)

És persze láttunk a falból is jópár megmaradt részletet. Láttuk még a Sony Centert is, hatalmas egy építmény, egyik kedvenc hátterem az ott készült kupolás kép.

Ja, és volt még G8 csúcs,  tele volt rendőrökkel egész Berlin. Mint utólag hallottam, horror ktsgvetést okozva Fritzlandnak. Az is vitát váltott ki, hogy több kilóméter hosszan drótkerítést húztak fel a tüntetők és a "víájpík" elszeparálására. Nem kell részletezni, hogy ez Berlinben miért veszi rosszul ki magát...

Este persze még kötelező kiruccanás az éjszakába. Elkeveregtünk egy utcába, ahol csak kocsmák, klubok, meg hasonlók leledzettek. Elsőre sikerült is jól választanunk: betérve egy klubba először nem tűnt fel a piros-rózsaszín dekoráció. Az már gyanúsabb volt, hogy egyetlen nőnemű egyedet sem találtunk az egész kócerájban. Végülis nem ittunk semmit, csak távoztunk...:)

Eztán betértünk egy kocsmába, ahol francia barátaink  pár francia szót hallván a szomszéd asztaltól vad honfitárs-pacsizásba kezdtek - volna. Mert francia nem volt köztük, csak németek, meg egy olasz. Így legalább megtudtam, hogy az egyik csaj bébiszitterkedik, magyaroknál is. Az első szó, amit megtanult a felügyelt poronty, az pedig a mama helyett a "melltartó" volt, szívesen használta is, csak úgy spontán:) Én még váltottam pár szót az olasz sráccal spanyolul, aztán még bementünk egy punk koncertre (ilyenen úgyse voltam még:), majd egy újabb kocsmában fejeződött be a nap.

Másnap kiköltözés a szállásról 11 körül,  reggeli, majd indulás.  A visszafele út felejthetetlen volt: valamilyen különleges hatóanyag lehetett a reggeliben, mert  sűrűn le kellett húznunk az ablakokat. Talán még a berlini levegő távozott belőlünk szokatlan helyen...:D

Képek==>

Ja, a szállásról nem is írtam. Kb. 15 €/koponya áron voltunk ilyen fiatalszállóban. Egy nagy helyiségben volt kb. 15 emeleteságy, amelyik szabad volt, oda lecuccoltunk. Éjjel-nappal ugyanaz a félhomály volt, hogy mindig lehessen aludni. Világításként piros fényű lámpák szolgáltak, azok is csak lepedőkön keresztül, hogy ne legyen erős (képeken látszik, a plafonon).
Közvetlen ágyszomszédaink: két ausztrál csaj, egy brazil kínai (!!), meg egy amerikai (USA).
Ez mind a Pergamon Múzeum, a Múzeumsziget egyik tagja. Hihetetlen, mi mindent becipeltek ide, és újra felépítettek, rekonstruáltak. A babilóniai Istar-kaput már sokszor láttam pl. könyvekben, nem tudtam, hogy az is itt van:)
Német Állami Operaház, az "Unter den Linden" utcán.
 Bugatti Veyron:)
Sony Center
 Megmaradt részek a falból.  A felsőn lévő felirat jelentése:  "Ezen a helyen  keletkezett 1989-ben az első lyuk a berlini falon."
Checkpoint Charlie.  A táblán lévő felirat(ok):  "Ön most  lép be az amerikai szektorba.  Szolgálaton kívűli fegyverek  viselése tilos! Tartsa  be a  közlekedési szabályokat!"
A  tábla csak másolat, az erdeti  múzeumban pihen.
Ja, és ugye a "Checkpoint Charlie" jelentése "Charlie Ellenőrzőpont", ez az egyetlen, amit meghagytak. 
Kérem, keressék meg a  két kép közti különbséget, a járművek tekintetében. Nehéz feladat...:)
G8-csúcs kapcsán  volt egy kis porbafingó tüntetés a Brandenburgi  kapu előtt, a menekültügyi  törvény szigorítása miatt. Szegények önmaguk paródiái voltak, alig pár tíz ember,  a szónok  címszavai után , hát, hogyismondjam, nem remegett  a tetszésnyilvánítástól a föld:)
 És ha már volt formabontó angol nagykövetség az előző bejegyzésben, akkor lennie kell magyarnak is, még ha nem is olyan formabontó:)
Ez meg a hazafele úton. Ahogy írtam  már a bevezetőben, jártak a szelek rendesen. Öööööö, persze csak a szélkerekek miatt:D




Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://fritzland.blog.hu/api/trackback/id/tr26101416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása